User Generated Content

UGC sisällöntuotanto

UGC eli user generated content tarkoittaa asiakkaiden tai käyttäjien tuottamaa sisältöä yrityksen sivustolle tai sosiaaliseen mediaan. Se eroaa tavallisesta sisällöntuotannosta siinä, että sisältö on usein autenttisempaa ja uskottavampaa asiakkaiden mielestä. Normaalista sisällöntuotannosta voit lukea täältä lisää.

Otathan yhteyttä asiantuntijaamme: info@delimedia.fi tai 040 526 6294

Helsingin yritysten oma sisällöntuotantosivu on täällä.

UGC

Mitä on UGC sisällöntuotanto, User Generated Content?

UGC, eli käyttäjien tuottama sisältö, viittaa materiaaliin, jonka yrityksen asiakkaat tai fanit itse luovat ja julkaisevat. Esimerkiksi kuvat ja videot, jotka jaetaan yrityksen sosiaalisen median alustoilla kuten Instagram ja TikTok, kuuluvat tähän kategoriaan.

User Generated Content

Mikä on UGC:n merkitys?

UGC eli käyttäjägeneroitu sisältö on asiakkaiden, seuraajien tai muiden käyttäjien itse tuottamaa materiaalia, joka liittyy yrityksen tuotteisiin tai palveluihin.

Tämä voi sisältää esimerkiksi kuvia tai videoita, jotka he jakavat yrityksen sosiaalisissa medioissa kuten Instagramissa, Facebookissa tai TikTokissa.

UGC merkitys

UGC määritelmä 

Termi UGC User Generated Content on toiselta nimeltään käyttäjägeneroitu sisältö ja se käsittää kaiken materiaalin, jonka asiakkaat tai seuraajat itse luovat liittyen yrityksen tuotteisiin tai palveluihin.

Näitä ovat esimerkiksi kuvat, tekstit ja videot, jotka löytyvät yrityksen sosiaalisen median tileiltä, kuten Instagram, Facebook tai TikTok. Käyttäjien tuottama sisältö liittyy siis yleensä yrityksen tarjoamiin tuotteisiin tai palveluihin.

Miksi UGC toimii niin hyvin?

UGC eli käyttäjägeneroitu sisältö on tehokas markkinointiväline monista syistä. Ohessa on kattava lista, miksi se toimii niin hyvin.

UGC toimii

UGC eli käyttäjägeneroitu sisältö toimii erinomaisesti seuraavista syistä:

 • Autenttisuus: Kuluttajat kokevat käyttäjien luoman sisällön usein aitona ja luotettavana, mikä lisää sen vaikutusvaltaa. UGC tuo esiin aitoja käyttökokemuksia, mikä auttaa muita kuluttajia näkemään tuotteet ja palvelut todellisessa käytössä.
 • Luottamuksen rakentaminen: Koska sisältö on peräisin oikeilta käyttäjiltä eikä yritykseltä itseltään, se luo luottamusta brändiin. Ihmiset luottavat yleensä enemmän vertaistensa suosituksiin kuin yrityksen suoraan mainontaan.
 • Sosiaalinen todiste: UGC toimii sosiaalisena todisteena, mikä tarkoittaa, että kun ihmiset näkevät muiden käyttävän ja suosittelevan tuotetta, heidän todennäköisyytensä ostaa kasvaa.
 • Laajempi tavoittavuus: Kun käyttäjät jakavat sisältöä ja kokemuksia omiin verkkoyhteisöihinsä, se tavoittaa laajemman yleisön kuin yrityksen omat kanavat yksin.
 • Kuluttajien sitoutuminen: Käyttäjien luoman sisällön avulla kuluttajat voivat osallistua brändin tarinaan, mikä lisää heidän sitoutumistaan ja lojaalisuuttaan.
 • Yhteisöllisyyden edistäminen: Käyttäjät kokevat kuuluvansa johonkin, mikä voi parantaa asiakassuhdetta ja lisätä asiakasuskollisuutta.
 • SEO-hyödyt: UGC voi parantaa hakukoneoptimointia, sillä se lisää sivuston sisältöä ja voi parantaa sen sijoitusta hakutuloksissa.
 • Matalammat markkinointikustannukset: UGC on kustannustehokas tapa tuottaa sisältöä, koska kuluttajat tuottavat sen yrityksen puolesta ilmaiseksi tai alhaisin kustannuksin.
 • Monipuolisuus sisällössä: Käyttäjägeneroitu sisältö voi kattaa laajan kirjon formaatteja ja tyylejä, mikä rikastuttaa brändin sisältöstrategiaa.
 • Välitön palaute: UGC tarjoaa reaaliaikaista palautetta tuotteista ja palveluista, mikä antaa yritykselle arvokasta tietoa tuotekehitykseen ja parannuksiin.
 • Innovaatioiden ja trendien hyödyntäminen: Käyttäjät voivat tuoda esiin uusia ideoita ja trendejä sisällössään, joiden avulla yritys voi pysyä ajan hermolla ja hyödyntää näitä innovaatioita omassa toiminnassaan.
 • Vahvistettu markkinointiviestintä: Kun käyttäjät jakavat positiivisia kokemuksia, se toimii tehokkaana markkinointiviestintänä, joka vahvistaa brändin viestiä.
 • Kestävä brändikuvan rakentaminen: UGC auttaa rakentamaan ja ylläpitämään kestävää ja positiivista brändikuvaa pitkällä aikavälillä.

Nämä tekijät yhdessä tekevät käyttäjägeneroidusta sisällöstä arvokkaan työkalun yritysten markkinointistrategioissa.

Mistä UGC-sisältöjä saa?

UGC-sisältöjä eli käyttäjien tuottamaa sisältöä voi kerätä ja saada monin eri tavoin. Tässä muutamia tehokkaita keinoja:

 1. Sosiaalisen median kampanjat: Kannusta käyttäjiä tuottamaan sisältöä ja jakamaan sitä omilla tileillään määriteltyjen hashtagien kanssa. Esimerkiksi kilpailut ja haasteet ovat suosittuja keinoja innostaa käyttäjiä.
 2. Tuotearvostelut ja -testaukset: Pyydä asiakkaita jakamaan kokemuksiaan tuotteistasi arvosteluiden, kuvien ja videoiden muodossa verkkosivustollasi tai sosiaalisessa mediassa.
 3. Brändilähettiläät ja vaikuttajat: Yhteistyö vaikuttajien ja brändilähettiläiden kanssa voi rohkaista heidän seuraajiaan tuottamaan omaa sisältöä liittyen brändiisi.
 4. Tapahtumat ja kokemukset: Järjestä tapahtumia tai ainutlaatuisia kokemuksia, joissa asiakkaat voivat luoda sisältöä ja jakaa sitä sosiaalisessa mediassa.
 5. Käyttäjäystävälliset alustat: Varmista, että sinulla on käyttäjäystävällisiä alustoja, kuten mobiilisovelluksia tai helposti lähestyttäviä verkkosivuja, joissa käyttäjät voivat helposti jakaa sisältöä.
 6. Palkinnot ja kannustimet: Tarjoa palkintoja tai etuja käyttäjille, jotka tuottavat ja jakavat sisältöä. Tämä voi lisätä motivaatiota osallistua.
 7.  Vuorovaikutteiset työkalut: Käytä kyselyitä, äänestyksiä ja muita interaktiivisia elementtejä, jotka kannustavat käyttäjiä osallistumaan ja tuottamaan sisältöä.
 8. Yhteisöfoorumit: Luo alustoja, kuten keskustelupalstoja tai ryhmiä, joissa asiakkaat voivat jakaa kokemuksiaan ja neuvojaan liittyen tuotteisiisi tai palveluihisi.
 9. Asiakkaan tarinat: Pyydä asiakkaita jakamaan henkilökohtaisia tarinoitaan siitä, miten tuotteesi tai palvelusi on vaikuttanut heidän elämäänsä.
 10. Feedback-silmukat: Kehitä jatkuvia palautesilmukoita, joissa asiakkaat voivat antaa rehellistä palautetta ja jakaa ideansa ja ehdotuksensa.

Nämä menetelmät auttavat keräämään ja hyödyntämään UGC-sisältöjä tehokkaasti, mikä parantaa brändin näkyvyyttä ja asiakassuhteita.

Asiakkaat tuottavat UGC sisältöä

Katso tästä video YouTubesta joka opettaa miten käyttää UGC:ta yrityksesi markkinoinnissa:

What Is User Generated Content (UGC) & How to Use It

Miten voit hyödyntää käyttäjien luomaa sisältöä markkinoinnissa?

Käyttäjien luoman sisällön, eli UGC:n, hyödyntäminen markkinointistrategiassasi voi vahvistaa brändisi aitoutta ja lisätä kuluttajien sitoutumista. Tässä joitakin tehokkaita tapoja hyödyntää UGC:tä:

Sosiaalisen median kampanjat: Käynnistä hashtag-haasteita, jotka kannustavat käyttäjiä jakamaan brändiisi liittyvää sisältöä.

Tämä ei ainoastaan lisää sisältösi näkyvyyttä, vaan myös rakentaa yhteisöä ympärillesi.

Esillä pitäminen: Julkaise parhaita käyttäjien luomia sisältöjä omilla alustoillasi. Muista aina pyytää lupa sisällön käyttöön ja antaa kunnia sille, joka sen on luonut.

Arvostelut ja suositukset: Rohkaise asiakkaita kirjoittamaan arvosteluja ja jakamaan kokemuksiaan tuotteistasi. Näitä voi hyödyntää esimerkiksi verkkosivuillasi luotettavuuden ja uskottavuuden lisäämiseksi.

Vuorovaikutus: Osoita kiinnostusta ja arvostusta käyttäjiä kohtaan kommentoimalla ja keskustelemalla heidän postauksistaan.

Aktiivinen vuorovaikutus kannustaa lisää sisällön tuottamista.

Kilpailut ja palkinnot: Järjestä kilpailuja, joissa palkitset parhaat käyttäjien luomat sisällöt.

Tämä ei ainoastaan generoi sisältöä, vaan myös lisää käyttäjien aktiivisuutta ja lojaalisuutta brändiäsi kohtaan.

Käyttämällä näitä strategioita voit tehokkaasti hyödyntää käyttäjien tuottamaa sisältöä osana markkinointisuunnitelmaasi, mikä voi parantaa brändisi näkyvyyttä ja houkuttelevuutta markkinoilla. 

Jos yrityksesi sijaitsee Riihimäellä, pääset omalle sivullesi tästä.

Käyttäjien luoma sisältö markkinoinnissa

UGC markkinoinnin trendi

Mikä on käyttäjägeneroidun sisällön merkitys markkinointitrendinä? Käyttäjägeneroitu sisältö (UGC) on noussut merkittäväksi trendiksi markkinointimaailmassa, tarjoten brändeille aitoja ja luotettavia tapoja yhteydenpitoon kuluttajien kanssa.

UGC hyödyntää asiakkaiden itsensä luomaa materiaalia, kuten kuvia, videoita ja arvosteluja, jotka jakavat heidän aitoja kokemuksiaan tuotteista tai palveluista.

Tämä lisää brändin näkyvyyttä ja uskottavuutta ja myös vahvistaa kuluttajien luottamusta, sillä ihmiset suhtautuvat vertaisarvioihin usein myönteisemmin kuin perinteiseen mainontaan.

UGC:n käyttö mahdollistaa markkinoinnin, joka resonoi syvemmin kuluttajien kanssa, sillä se heijastaa rehellisiä mielipiteitä ja todellisia käyttökokemuksia.

Se kannustaa kuluttajia osallistumaan ja vuorovaikuttamaan brändin kanssa, mikä lisää asiakasuskollisuutta ja sitoutumista.

UGC:n integrointi markkinointistrategiaan on kustannustehokas tapa tuottaa jatkuvasti uutta sisältöä, joka tavoittaa ja puhuttelee laajempaa yleisöä luonnollisella ja vaikuttavalla tavalla. 

Trendikäs UGC

Yrityksen yhteistyö somevaikuttajien kanssa

Yritysten yhteistyö sosiaalisen median vaikuttajien kanssa on nykyaikainen markkinointistrategia, joka tarjoaa pääsyn laajoihin ja sitoutuneisiin yleisöihin.

Some on helppo ja tuttavallinen kanava lähestyä asiakkaita. Suuri osa kuluttajista käyttää sosiaalista mediaa ainakin jonkin verran.

Vaikuttajayhteistyön avulla yritykset voivat hyödyntää vaikuttajien luottamusta ja asemaa kohderyhmissään edistääkseen tuotteitaan tai palveluitaan autenttisesti ja tehokkaasti.

Tällainen yhteistyö voi sisältää kaikkea sponsoroitujen julkaisujen luomisesta yhteistuotekehitykseen tai tapahtumien järjestämiseen, joissa vaikuttajat toimivat brändilähettiläinä.

Onnistunut vaikuttajayhteistyö edellyttää huolellista suunnittelua ja kumppanin valintaa, joka heijastaa yrityksen arvoja ja tavoittaa halutun kohdeyleisön.

Yhteistyön tuloksena voidaan saavuttaa merkittävää näkyvyyttä, parantaa brändin imagoa ja lisätä myyntiä.

Jos yrityksesi sijaitsee Lappeenrannassa, pääset Lappeenrannan sivulle tästä.

Somevaikuttaja yhteistyö

Miksi käyttäjien luoma sisältö toimii?

Käyttäjien luoma sisältö toimii, koska se koetaan autenttisena ja luotettavana.

Kuluttajat luottavat vertaistensa suosituksiin enemmän kuin perinteiseen mainontaan, mikä tekee UGC:stä tehokkaan välineen brändin uskottavuuden ja näkyvyyden lisäämiseen.

Lisäksi se edistää kuluttajien sitoutumista ja vuorovaikutusta brändin kanssa.

Lahdessa toimiva yrittäjä, mene Lahden omalle sivulle tästä.

Käyttäjien luoma sisältö toimii

Usein kysyttyä UGC

Millaista sisältöä UGC on?

UGC eli käyttäjägeneroitu sisältö viittaa materiaaleihin, kuten teksteihin, videoihin, kuviiin ja arvosteluihin, jotka tavalliset käyttäjät ovat itse luoneet ja jakaneet verkkosivustoilla ja sosiaalisen median alustoilla. Tämä sisältö ei ole peräisin yrityksen edustajilta tai työntekijöiltä.

User generated content

UGC vai brändätty sisältö, kumpi toimii paremmin?

UGC toimii paremmin. Tutkimusten mukaan kuluttajat kokevat UGC:n 2,4 kertaa aidompana verrattuna brändättyyn sisältöön, käyttäjien lisäämät kuvat esimerkiksi verrattuna studiokuvauksissa tuotettuihin kuviin.

UGC vai brändätty sisältö

Kuka voi olla UGC-sisällöntuottaja?

Käytännössä kuka tahansa voi olla UGC-sisällöntuottaja. Tämä tarkoittaa asiakkaita, brändin seuraajia, ja muita kuluttajia, jotka luovat ja jakavat sisältöä omasta kokemuksestaan liittyen tuotteisiin tai palveluihin sosiaalisessa mediassa tai muilla alustoilla.

Turkulainen yrittäjä – tästä pääset Turun omalle sivulle.

Samankaltaiset artikkelit